Whatsapp met ons

Axoft biedt leerzame stages met uitzicht op een baan
kpn microsoft Nieuws
15 juli 2024

Axoft biedt leerzame stages met uitzicht op een baan

Stagiaires kunnen bij Axoft niet alleen leren, maar ook doorgroeien naar een vaste baan

Liefhebbers van ICT kunnen hun hart ophalen tijdens een stage bij Axoft. Het Rotterdamse bedrijf, gevestigd in een schitterend pand aan de Admiraliteitskade, is gespecialiseerd in het creëren van een zorgeloze digitale omgeving voor de klanten. Je krijgt als stagiair alle ruimte om te leren, maar er is ook uitzicht op een baan. ,,Dat klopt, diverse medewerkers zijn hier ooit gestart met een stage”, vertelt teamleider servicedesk Cicillia Verveer, die binnen Axoft de stagiaires ondersteunt.

Goede begeleiding

Een van de huidige stagiaires binnen Axoft is de 21-jarige Ömer, student aan het Techniek College Rotterdam. Hij is in februari gestart als medewerker servicedesk eerstelijns. ,,Ik had best wel haast met het vinden van een stageplaats en besloot daarom op internet te zoeken naar ICT-bedrijven. Daaruit kwam Axoft naar voren. Eigenlijk dacht ik dat zo’n groot bedrijf wel al vol zou zitten, maar na een belletje mocht ik mijn cv opsturen en vervolgens op gesprek komen”, vertelt hij. Met succes, want inmiddels draait hij volop mee. ,,Iedere morgen start ik om negen uur. Na de dagstart meeting met de servicedesk wacht ik op tickets en telefoontjes van klanten die hulp nodig hebben met een ICT-probleem. Dat kan van alles zijn”, zegt Ömer, die zeer tevreden is over de begeleiding. ,,Als ik ergens niet meteen uitkom, kan ik eigenlijk iedere collega wel om hulp vragen.”

Leerzame stage

Dat stagiaires meteen veel mogelijkheden krijgen om gebruikers te helpen, is volgens Cicillia een bewuste keuze. ,,Het maakt de stage leerzaam. Van alleen het aanmaken of resetten van wachtwoorden steek je niet zoveel op. Daarom geven we ze uitgebreid toegang tot systemen en data. Om die reden is een VOG trouwens wel noodzakelijk voor je als stagiair bij ons kan beginnen”, legt ze uit. Gemiddeld heeft de servicedesk van Axoft zo’n twee stagiaires per jaar, zodat de begeleiding kan worden geboden die zij nodig hebben. De aanwezigheid van de stagiaires biedt voordelen. ,,Ze geven nieuwe inzichten en brengen een frisse blik in de organisatie.”

Doorgroeimogelijkheden

Axoft laat door de aanwezigheid op open dagen en een aanmelding op bijvoorbeeld Stagemarkt zien dat het een stagebedrijf is. Er wordt bovendien veel tijd geïnvesteerd in de begeleiding van de stagiaires, juist met het oog op de toekomst. ,,We hebben best wel wat openstaande vacatures. Op deze manier kunnen we kennismaken en als het van beide kanten bevalt, is het zeker mogelijk om door te groeien naar een baan”, zegt Cicillia. Dat idee zit ook bij Ömer in het achterhoofd. ,,Misschien ga ik eerst nog doorstuderen, maar Axoft is absoluut een bedrijf waar ik graag zou willen werken. En dan niet alleen omdat het op loopafstand van mijn huis is, maar vooral doordat ik er nu al veel heb geleerd. Het is een groot, modern bedrijf met een prettige werksfeer en aardige collega’s”, zegt hij.

Lijkt zo’n uitdagende stage bij Axoft jou interessant? Neem dan contact met ons op!