Whatsapp met ons

Bing wordt almaar beter dankzij slimme AI
microsoft Nieuws
15 oktober 2024

Bing wordt almaar beter dankzij slimme AI

Bing groeit in populariteit en dat komt onder andere door de verregaande AI-mogelijkheden. Deze zoekmachine van Microsoft, die in juni 2009 werd gelanceerd, had een jaar terug gemiddeld zo’n 100 miljoen actieve gebruikers per dag (vooral in de VS en in India). Dat aantal is de laatste maanden explosief gegroeid op alle continenten.  

Meer dan een miljard mensen gebruiken Bing. Dankzij de geavanceerde AI-technologie worden de zoekresultaten almaar relevanter en nauwkeuriger. Simpel gezegd komt het erop neer dat je sneller vindt wat je zoekt en doordat Bing’s AI de context van je zoekopdracht beter dan ooit tevoren begrijpt, krijg je suggesties die echt aansluiten bij jouw zoekintentie. Kortom, je bespaart een hoop tijd en je zoektocht wordt een stuk efficiënter.  

Bing heeft aan een half woord genoeg … 

De AI in Bing maakt slim gebruik van natuurlijke taalverwerkingstechnieken. Je hoeft dus niet meer alles eerst drie keer te overdenken en zorgvuldig te formuleren. Je kunt je zoekopdrachten invoeren alsof je als leek in gesprek bent met een professional. Hoorde je vroeger in een kroeg nog weleens iemand lichtelijk gefrustreerd zuchten: “Mijn man/vrouw/zoekmachine begrijpt me niet …” Bing begrijpt precies wat je bedoelt! 

Multimodale zoekopdrachten en heldere antwoorden

Je hebt bij Bing tegenwoordig de mogelijkheid om niet alleen te zoeken met tekst, maar ook met afbeeldingen en video’s. Tekst, afbeeldingen, video’s of een combinatie hiervan met een bevredigend helder geformuleerd antwoord als resultaat. Je vindt sneller de gewenste, juiste informatie. Bing voorziet je van datagedreven inzichten – gebaseerd op trends en patronen – die je kunt gebruiken voor het maken van weloverwogen (zakelijke) beslissingen. Bing geeft richting en voor persoonlijk advies en inzicht op IT-gebied schakel je natuurlijk gewoon als vanouds met de adviseurs van Axoft. Wil je meer weten? Maak een afspraak met Wim Milder.