Whatsapp met ons

ITAD? Wat is dat? IT Asset Disposiotion en lifecycle management moeten op de agenda!
Nieuws 3 september 2024

ITAD? Wat is dat? IT Asset Disposiotion en lifecycle management moeten op de agenda!

Wij promoten geenszins om telkens maar weer het nieuwste van het nieuwste in huis te halen. Soms is het zelfs verstandig om nog even rustig af te wachten totdat producten voldoende getest zijn in de praktijk, want je wilt immers geen proefkonijn zijn. Maar op enig moment is hardware gewoon aan vervanging toe omdat de techniek voortschrijdt en je anders achter gaat lopen. Wat doe je dan met je oude apparatuur?

Axoft werkt sinds jaren samen met gerenommeerde partners om oude hardware veilig af te voeren en te hergebruiken/recyclen. Zo gaan waardevolle en deels schaarse grondstoffen niet verloren en wordt het milieu niet onnodig belast.

De afvalberg moet kleiner en dat kan ook
Als we allemaal onze rotzooi zo op straat gooien, dan wordt het een grote bende. ITAD – IT Asset Disposition – lijkt een beetje op afvalscheiding thuis. We weten allemaal dat het moet, maar de vraag is of je het ook consequent doet?

IT Asset Disposition werkt net zo en als het bij iedereen echt een mindset wordt, zal het steeds breder gedragen worden en meer effect hebben. Wij promoten dat als Axoft al tijden. We hebben namelijk hardware nodig voor onze oplossingen, maar we hebben maar één planeet aarde en die moeten we koesteren. Daarom kijken we kritisch naar de herkomst van de producten die we inzetten. En na bewezen dienst voeren we de oude hardware af voor onze klanten, volgens een gestroomlijnd proces in lijn met alle geldende wet- en regelgeving.

Er is een wereld te winnen
Dat het nodig is blijkt wel uit een recent rapport van de Verenigde Naties. Dat laat zien dat ICT een bijzonder laag recyclingpercentage kent van net iets meer dan 20 procent. Dáár zijn  stappen te maken. Sterker nog, dáár moeten we stappen maken op de duurzaamheidsladder! Het moet niet enkel gaan om omzetcijfers door het leveren van nieuwe apparatuur en dan weer snel op jacht naar een volgende opdracht. We moeten als sector een omslag maken van lineair naar circulair en dat betekent dat ITAD en lifecycle management een steeds belangrijker en niet meer weg te denken onderdeel van de ICT-keten moeten worden.

Wil je samen met ons kijken hoe je jouw business nog duurzamer kunt runnen door ICT-middelen optimaal te (her)gebruiken? Bel met Wim Milder – Business Development Directeur bij Axoft – voor een afspraak.