Whatsapp met ons

KPN 5G vanaf nu nog sneller dankzij 3,5 GHz frequentieband
kpn 12 juli 2024

KPN 5G vanaf nu nog sneller dankzij 3,5 GHz frequentieband

KPN blijft verbeteringen doorvoeren in de netwerkcapaciteit

Vier jaar terug, in de zomer van 2020, introduceerde KPN 5G. Wereldwijd oogst KPN lof voor zowel netwerkkwaliteit en dekking van het mobiele netwerk, maar het wordt allemaal nog beter. Dat gaat weliswaar fasegewijs, maar met ingang van 11 juli 2024 activeert KPN op de drukste plekken de 3,5 GHz frequentieband.  

“Hiermee breekt de volgende fase aan met nog meer capaciteit en hogere downloadsnelheden, maar ook nieuwe innovatieve toepassingen voor consumenten en zakelijke klanten,” aldus Erik Brands, directeur Mobiele Netwerken bij KPN. 

5G overal beschikbaar via de 700 MHz-band en nu dus ook via de 3,5 GHz-band 

Heel Nederland is de afgelopen jaren afgedekt met 5G via de 700 MHz-band en dat was al een hele stap vooruit. Maar het dataverkeer blijft groeien, dat vraagt om nog meer netwerkcapaciteit en met 5G via de 3,5 GHz-band is KPN voorbereid op de toekomst.  

“Onze klanten zullen vanaf vandaag merken dat het netwerk nog beter en sneller wordt, omdat we veel meer capaciteit beschikbaar hebben. Dat betekent niet alleen een betere mobiele ervaring, maar ook een nog stabielere verbinding. Met name op de drukkere plekken in ons netwerk, bijvoorbeeld in stadscentra, op grote treinstations en in voetbalstadions zullen klanten verschil gaan merken.” Op de drukste plekken is de 3,5 GHz-band inmiddels geïnstalleerd en nu dus ook geactiveerd en dit wordt de komende tijd verder uitgerold over Nederland. Straks ook glasvezelsnelheid op je mobieltje? “Dat behoort zeker tot de mogelijkheden.

Hoe gaan zakelijke klanten hiervan profiteren?  

“Juist voor veel zakelijke toepassingen biedt 5G toegevoegde waarde en kan de technologie een katalysator zijn voor verdere digitalisering van verschillende sectoren en bedrijven.”
Mobiele netwerken worden meer en meer gebruikt voor de bedrijfsvoering en bedrijfskritische processen. Dat vraagt om stabiele en snelle netwerken en stelt hoge eisen aan autonomie en betrouwbaarheid. Axoft legt je graag uit waarom KPN 5G (via de 3,5 GHz-band) dan de beste keus is.